Lån med dålig kreditvärdighet

Lån för personer med dålig kreditvärdighet

Det finns tillfällen då man helt plötsligt behöver låna pengar genom ett banklån. Du har inga besparingar och du kan inte hjälpa dina vänner heller. Vad gör man under dessa omständigheter? Kommer du bara att sitta tillbaka och hoppas på att någon kommer hjälpa dig? Jag rekommenderar att du försöker dig på att få ett lån istället.

Det finns flera fördelar med att låna pengar genom ett banklån. För det första så kan man få pengarna ganska snabbt. Om du är över 18 år och har fast bostad och fast inkomst, så kan du göra en låneansökan på ett av hemsidorna på internet. När du väl har fyllt i dessa gratis låneansökan så kommer du inom ett par timmar att få meddelande om du har blivit godkänd eller inte. Oftast tar det max en timme. I de flesta fall så sätts pengarna in på ditt konto en timme efter ett godkännande. Om du ansöker via internet så slipper du besöka långivaren, samt vänta på att få dina pengar på plats.

En fördel med att ansöka om att få låna pengar genom ett banklån på internet är att du kan ansöka även om du har dålig kreditvärdighet. Oavsett hur många betalningsanmärkningar dur har så kan din ansökan godkännas. Men, vi får aldrig glömma att dålig kreditvärdighet ger en högre ränta. Medan en normal ränta för denna typen av lån är runt 14-19 procent så kan det i vissa fall bli så att personer med dålig kreditvärdighet blir tvungna att betala upp till 24 procent.

Då dessa banklån oftast har en kort återbetalningstid så är det inte mycket pappersarbete inblandat i låneprocessen. För smålån som är på mindre summor än 1000 kronor så går det ganska snabbt. Det finns även långivare som ger dig upp till 20 000 kronor trots att du kanske har en dålig kreditvärdighet och många betalningsanmärkningar. Men den ljusa sidan är att du kan använda pengarna till vad du än vill. Men det är klokt att utnyttja dessa banklån endast om det är absolut nödvändigt, för risken är att man blir beroende, så se till att vara försiktig.